Przekąski zimne |
||
---|---|---|
sałatka jarzynowa na własnym majonezie | 30 zł/0,5 kg | |
śledź w oleju lnianym z musztardą i żurawiną 5 porcji | 35 zł/0,4 kg | |
śledź kaszubski w śmietanie 5 porcji | 35 zł/0,4 kg | |
śledź po kaszubsku z rodzynkami 5 porcji |
35 zł/0,4 kg |
|
śledź smażony w zalewie octowej |
28 zł słoik 0,9l |
|
tymbaliki drobiowe |
12 zł/szt |
|
tymbaliki z łososia | 17 zł/szt | |
bigos z grzybami leśnymi | 46 zł/0,9l | |
leczo z kiełbasą |
48 zł/0.9L |
|
rolada szpinakowa z wędzonym łososiem |
65 zł/0,5 kg |
|
ruloniki z szynki z musem chrzanowym |
12 zł/ 2 szt |
|
szparagi w szynce |
12 zł/2 szt |
|
schab a galarecie |
12 zł/szt |
|
pstrąg w galarecie |
15 zł/szt |
|
krokiety z mięsem |
12 zł/szt |
|
krokiety z kapustą i grzybami (leśnymi) |
12 zł/szt |
|
bigos z kiełbasą i grzybami leśnymi |
46 zł/0,9 l |
|
Zupy |
||
Barszcz czerwony na własnym zakwasie z buraków ekologicznych |
35 zł/0,9 l |
|
Krem z grzybów |
50 zł/0,9L |
|
Żurek na własnym zakwasie z białą kiełbasą |
40zł/0,9L | |
Pierogi (PRODUKT WŁASNY, MROŻONE) |
||
ruskie |
2,75 zł/szt |
|
z mięsem drobiowo-wieprzowym |
2,75 zł/szt |
|
z kapustą i grzybami |
2,75 zł/szt |
|
Mięsa |
||
pasztet drobiowy |
40 zł/0,5 kg |
|
pasztet z kaczki | 45 zł/0,5 kg | |
karkówka w sosie myśliwskim |
60 zł/0,5 kg |
|
schab pieczony w delikatnym sosie własnym |
60 zł/0,5 kg |
|
de volaille |
18 zł/szt |
|
zraz wieprzowy |
22 zł/1 szt |
|
zraz wołowy |
30 zł/1 szt |
|
smażony karp w cebuli karmelizowanej 120 g |
27 zł/porcja |
|
Ciasta i desery |
||
sernik (na maśle) | 65 zł/kg | |
Dodatki |
||
sos tatarski | 6zł/100g | |
ćwikła | 10zł/100g | |
Potrawy możemy przygotować w pojemnikach jednorazowych. Półmisek mały – 4zł /1 szt. Półmisek duży– 6,00 zł /1 szt. pojemnik na sałatkę –2,50 zł /1 |